Back 

Bakgrund

Bakgrund

Västerorts RC Sportklubb eller VRCSK som klubben benämns i dagligt tal, bildades 1979-10-10 av Lennart Widell, Åke Sörklint, Kjell Sörklint och ett gäng andra modellflygare. Första året drevs verksamheten under namnet Åkermyntans RC (ÅRC). 

Klubben bedriver idag idrotten Radiostyrd Bilsport, i Stockholm Västerort. Sedan 29 april 2009 är VRCSK anslutna till Svenska Bilsportförbundet och då även indirekt till Riksidrottsförbundet

Verksamhet

VRCSK har fyra olika skräddarsydda banor för Radiostyrd Bilsport på klubbens 5000 kvadratmeter stora arrendeområde i Lövsta, kallat Lövstabanan. VRCSK har f.n. banor för 1:8 Offroad (Nitro/EL), 1:10 Offroad (Nitro/EL), Asfalterad Dragstrip samt Crawlingbana. Banorna är öppna året runt för de entusiaster som önskar köra året runt. Dessutom har vi regelbundna inomhuskärningar vintertid i klassen 1:18/1:16 Offroad (EL).

Årligen arrangeras Kyrkhamnsdagen, dessutom brukar VRCSK delta vid Hobbymässan. Klubbtävlingar genomförs kontinuerligt och ibland även nationella på Lövsta.

VRCSK har med stöd av Svenska Bilsportförbundet startat en aktivitet för prova-på-radiostyrd-bilsport, där besökare mot en blygsam avgift får prova att köra någon av klubbens prova-på-bilar med stöd av en instruktör. Sedan hösten 2009 har detta varit en stor succé, där 100-tals deltagare provat på vad Radiostyrd Bilsport innebär.

Vision

VRCSK skall vara den roligaste och tillgängligaste klubben för Radiostyrd Bilsport i Stockholm.

Vår målsättning är att idrottsligt och socialt engagera barn, ungdomar och dess föräldrar bosatta i Stockholmsområdet. Vår verksamhet är öppen för alla. Närhet och låga kostnader skall göra det möjligt för alla att medverka och känna sig välkomna. VRCSK tillämpar Fair-play och alla aktiva - ledare - föräldrar som representerar VRCSK skall vara ett föredöme för idrottsverksamhet. Vi har ett gott samarbete med andra föreningar och organisationer i och utanför kommunen och verkar aktivt mot droger, rasism och våld. 

Hem | Info | Länkar | Galleri | Våra banor | Forum | Kalender
Copyright Västerorts RC Sportklubb 2019